Punjene pečurke sa pilećim mesom i prazilukom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
11/04/2019
"Ponekad punimo pile pečurkama, drugi put punimo pečurke piletinom i opet nam ispada super "
Priprema50 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano36
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Propržite crni i beli luk sa malo maslinovog ulja. Dodajte pileće meso i drške od pečuraka, koje ste sitno iseckali.

Kada voda proključa, dodajte i pirinač. Dodajte biber, muskatni oraščić i sklonite sa vatre.

Poređajte pečurke u plitku tavu i počnite da ih punite smesom. Preostali deo isipajte u tavu.

Prelijte vodom, tako da odnos bude 1:3, pa pecite u rerni na 180 stepeni. Malo pre nego što budu skroz gotove, isecite kačkavalj na trake i stavite preko svake pečurke. Pecite dok ne porumene. Garnirajte sa svežim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar