Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene pečurke»Pečurke punjene pilećim mesom

Pečurke punjene pilećim mesom

ValeriaValeria
Šef kuhinje
24599643
Pečurke punjene pilećim mesom
Fotografije: Valeria
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Čime vi volite da punite pečurke?"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • paradajz pasta - 1 supena kašika, bez šećera
  • krem sir - 2 supene kašike
  • mladi luk - 1/2 vezice
  • peršun - sitno iseckan
  • so
  • crni biber - po ukusu
  • pečurke - 6 - 7 velikih
  • kačkavalj - za odozgo
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo jelo sa pečurkama je potpuna improvizacija, ali ipak je ispalo neverovatno ukusno!

Pečurke punjene pilećim mesom koje i vi možete da napravite.

Za taj cilj skuvajte pileće batake, očistite ih od kostiju i sitno iseckajte meso.

Dodajte meso u ostale sastojke i izmešajte.

Skinite panjiće sa pečurki i blago ih izdubite kašikom. Izdubljeni deo dodajte u meso.

Pečurke namažite s malo masnoće spolja i posolite ih. Nakon toga ih napunite smesom.

Pekla sam ih u fryer-u na programu roast, 185 stepeni. Prvo 15 minuta. Tako što sam dva puta otvarala i pritiskala kašikom nadev kako bi lepo izašla tečnost. Na kraju sam odozgo stavila izrendani kačkavalj i zapekla na još 3 minute.

Pečurke možete peći u rerni na 180-190 stepeni. Na kraju uključite samo gornji grejač kako biste kratko zapekli kačkavalj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: