Pica ratatuj

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Pica ratatuj
Fotografije: Raya Andonova
1 / 3
12/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije8
"Spojte ljubav prema italijanskoj i francuskoj kuhinji u jedno neponovljivo jelo"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se očiste od semenki i iseku na trake, tikvice na krugove, a patlidžan i paradajz - na kocke.

Patlidžan, tikvice i paprike se zaprže 10 minuta u zagrejanom maslinovom ulju. Dodaje se paradajz i prži se još 5 minuta. Dodaju se so, biber i majčina dušica.

Rerna se zagreva na 200 stepeni. U posudu za pečenje se stavlja lisnato testo, nakon čega se izbuši viljuškom i zapeče se 15 minuta.

Posuda za pečenje se izvadi iz rerne, testo se maže paradajz pireom i odozgo se poređa zaprženo povrće. Nakon toga se dopeče još 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: