Ratatuj u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
09/08/2019
"Zovemo vas na ratatuj, donesite vino po izboru i da zajedno uživamo u ovom francuskom remek delu "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 146
  • Pregledi tokom meseca1146
  • Pregledi tokom sedmice37
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada (običan i šaren)
  • tikvice - 2 komada (po mogućnosti različite vrste)
  • paradajz - 2 komada (mesnat)
  • paradajz sok - 50 - 70 ml
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • paprika - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • so - po ukusu
  • ulje - po ličnoj proceni
  • pavlaka - 25 ml
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan, tikvice i paradajz na kolutove - debljine koje želite, ali treba da budu usaglašeni sa vremenom pripreme.

Lak trik da patldižan ne bude gorak je da se ocedi nakon što se iseče i posle ispere hladnom vodom. On se zaprži sa obe strane svakog koluta kratko u malo masnoće.

Iseckajte luk, beli luk, paprike, šargarepu i peršun i pomešajte ih u paradajz sosu. Smesu zagrejte na ringli na kratko i stavite u pleh u kojem ćete peći. Začinite solju po vašem ukusu.

Poređajte povrće, ređajući - patlidžan, paradajz, tikvicu. Pospite uljem solju i peršunom, pokrijte aluminijumskom folijom za pečenje.

Ostavite ratatuj u rerni 25-30 minuta na 200 stepeni. Sklonite foliju i zapecite još 5-10 minuta, pri čemu svaku porciju možete da glazirate sa 10-20 ml pavlake.

Ja sam eksperimentisala sa ovim ratatujem i nisam bila puna nade kad je ukus u pitanju, ali nakon prvog pokušaja mogu hrabro da vas uverim da i treba da probate sa pavlakom!

Očekujte još fotografija od mene i prijatno kuvanje!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar