Način pripreme
Isecite patlidžan, tikvice i paradajz na kolutove - debljine koje želite, ali treba da budu usaglašeni sa vremenom pripreme.
Lak trik da patldižan ne bude gorak je da se ocedi nakon što se iseče i posle ispere hladnom vodom. On se zaprži sa obe strane svakog koluta kratko u malo masnoće.
Iseckajte luk, beli luk, paprike, šargarepu i peršun i pomešajte ih u paradajz sosu. Smesu zagrejte na ringli na kratko i stavite u pleh u kojem ćete peći. Začinite solju po vašem ukusu.
Poređajte povrće, ređajući - patlidžan, paradajz, tikvicu. Pospite uljem solju i peršunom, pokrijte aluminijumskom folijom za pečenje.
Ostavite ratatuj u rerni 25-30 minuta na 200 stepeni. Sklonite foliju i zapecite još 5-10 minuta, pri čemu svaku porciju možete da glazirate sa 10-20 ml pavlake.
Ja sam eksperimentisala sa ovim ratatujem i nisam bila puna nade kad je ukus u pitanju, ali nakon prvog pokušaja mogu hrabro da vas uverim da i treba da probate sa pavlakom!
Očekujte još fotografija od mene i prijatno kuvanje!