Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Praznični Hleb»Pogača Čokoladna fiesta

Pogača Čokoladna fiesta

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2434k257
Pogača Čokoladna fiesta
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
13/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
10
"Kada svaki zalogaj puni vaše srce muzikom, znači da jedete pogaču čokoladna fiesta"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada (1 žumance za premazivanje)
  • sveže mleko - 1 supena kašika, za premazivanje
  • sveže mleko - 350 ml
  • sveži kvasac - 1/2 kockice
  • šećer - 1/2 šolje
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - 50 ml
  • vanila - 2 kesice
  • brašno - 1 kg
  • eurokrem - 1/2 kutije (dvobojan)
  • šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ostavite sastojke na sobnu temperaturu bar pola sata. Aktivirajte kvasac sa jednom šoljom mlakog mleka, 1 supenom kašikom šećera i 2 supene kašike brašna. Promešajte i pokrijte tanjirom da se kvasac brže aktivira.

Prosejte brašno, dodajte prstohvat soli. Napravite udubljenje u brašnu. Posebno umutite jaja sa preostalim šećerom i mleko. Sipajte prvo smesu sa jajima u udubljenje, a posle kvasac. Zamesite elastično testo, namažite ga uljem i ostavite pokriveno da se udvostruči.

Nakon što testo nadođe, podelite ga na dva dela. Jedan deo razvucite na okruglu koru, isecite na 12 trouglova, na svaki trougao sravite po kašičicu eurokrema. Uvijte kiflice.

Drugi deo testa oblikujte na isti način. Popunite pleh kiflicama, kako vam se dopada. Ja sam u centru poređala kao cvet, preostale sam uvila oko njih i tako popunila pleh.

Ostavite pogaču da nadođe, nakon toga namažite umućenim žumancem, 1 supenom kašikom mleka i nekoliko kapljica ulja. Pospite šećerom i pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: