Čokoladna pogača

Kirilova452Kirilova452
Šegrt
2741029
Čokoladna pogača
Fotografije: Kirilova452
1 / 4
17/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Apetit dolazi sa čokoladnom pogačom, koja nam je već jedan od omiljenih slatkiša"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 250 ml
  • suvi kvasac - 1 komad
  • brašno - 500 g
  • kakao - 50 g
  • crna čokolada - 30 g
  • vanila
  • šećer - 100 g
  • so - 1 kašičica
  • maslac - 60 g
  • jaja - 1 komad
  • bela čokolada - 1 komad, milka
* merne jedinice

Način pripreme

Sveže mleko malo ugrevamo i u njemu rastvorimo kvasac sa malo šećera. Ostavljamo da nadođe.

Za to vreme prosevamo brašno. U njega dodajemo kakao, rendanu čokoladu, vanilu, šećer, so, maslac i umućeno jaje.

Dodajemo kvasac i zamesimo meko testo. Ako se testo lepi, namažite uljem ruke i zamesite.

Nemojte dodavati još brašna, zato što pogača postaje tvrda. Ostavite da odstoji 30 minuta, pokriveno krpom. Premesite i podelite na loptice.

Svaku lopticu spljeskajte dlanovima i stavite parče bele čokolade u sredinu. Oblikujte loptu i stavite u pleh, namazan maslacem. Tako uradite sa svim lopticama.

Slatku pogaču ostavite još 30 minuta pokrivenu krpom i pecite na 170 stepeni još 30 minuta.

Preostalu belu čokoladu rastopite na pari i ukrasite pogaču njom.

Čokoladna pogača je odlična.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: