Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ratatuj»Ratatuj sa makaronama i tofuom

Ratatuj sa makaronama i tofuom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Ratatuj sa makaronama i tofuom
Fotografije: Raya Andonova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Omiljeni francuski đuveč, ali u svežoj varijanti sa tofuom i makaronama"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 mala
  • tikvice - 2 komada
  • tofu - 200 g
  • susam - 2 kašike
  • paprika - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • bujon - 1/2 kocke
  • paradajz - 2 komada
  • maslinovo ulje - 1 - 2 kašike
  • so
  • čubar
  • biber
  • makarone - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan i tikvice se oljušte i iseku na ne mnogo male kocke. Isečen patlidžan se promeša sa solji i ostavlja se da se odvoji gorki sok.

Paprika se očisti od semenki i iseče se na lente. Luk i beli luk se iseku na sitno. Tofu se iseče na kocke i promeša se sa maslinovim uljem, susamom i polovinom belog luka.

U posudi na ringli se zagreva šolaj vode i nakon što provri stavlja se bujon. Luk i ostatak belog luka se zaprže u šerpi i nakon toga se dodaje već rastvoren bujon. Ostavlja se da provri. Kada se to desi, ringla se smanjuje i ostavlja sa poklopljenim poklopcem 4-10 minuta.

Za to vreme paradajz se isele na krupno. Dodaje se u šerpu zajedno sa paprikom i sve se meša sa kašikom soli, čubrom i biberom. Ostavlja se još 5 minuta.

Nakon toga se dodaju tikvice i patldižan. Jelo se disnta dok svo povrće ne omekša.

Makarone se skuvaju u posoljenoj vodi. Pomešaju se sa povrćem i tofuom. Sve to se sipa u posudu za pečenje i peče se na 200 stepeni dok se ne zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: