Kaša od jarebica

15/04/2019
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj6069
"Poziv za raskošnu kašu od jarebica? Žao nam je, poješćemo sami kašu, možete ipak da zapišete recept "
Priprema60 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno140 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite jarebice, pretvorite ih u porcije i dinstajte ih u zagrejanom ulju. Dodajte očišćene i isečene pečurke, luk, pospite alevom paprikom i dolijte topli bujon. Ostavite da provri na umerenoj vatri.

Odvojeno dinstajte u maslacu unapred poparene u slanoj vodi i isečene nakon toga kiseljak i koprivu. Dodajte u zeleno lisnato povrće oljušten i isečen paradajz i dokuvajte.

Nakon što meso omekša, dodajte u njega smesu od povrća, pospite čubrom i ostavite da se kuva dok ne bude potpuno gotovo.

U preostalom maslacu zapržite brašno, razredite uz neprestano mešanje sa malo bujona i dodajte u jelo. Promešajte i nakon 2-3 minuta sklonite sa ringle. Dodajte istucan beli luk.

Pri serviranju pospite kašu od jarebica isečenom mirođijom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar