Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Francuski baguette»Bageti sa karamelizovanim lukom

Bageti sa karamelizovanim lukom

Bageti sa karamelizovanim lukom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ovde je ključna reč baget - odlični su, a luk je samo za raskoš"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • brašno - 400 g, graham
  • kvasac - 10 g
  • maslinovo - 6 supenih kašika
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • voda - mlaka
  • luk - 1 glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte brašno u posudi. Dodajte 3 supene kašike maslinovog ulja, so, šećer i kvasac. Sipajte mlaku vodu i zamesite meko testo.

Pokrijte testo krpom i ostavite da nadođe. Oljuštite luk i propržite u preostalom maslinovom ulju dok ne dobije braonkastu boju.

Podelite testo na 7-8 lopti i razvucite na fitilj. Oblikujte bagete i poređajte ih u pleh sa dnom koje se ne lepi.

Napravite poprečne proreze po površini bageta.

Ostavite ih ponovo da nadođu, nakon toga pecite u ugrejanoj rerni do 200 stepeni.

5.6 minuta pre nego što bude gotovo, rasporedite karamelizovan luk, nakon toga pecite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: