Seoske palačnike od pečuraka i luka
Катми с плънка от гъби и лук
bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Katme»Seoske palačnike od pečuraka i luka

Seoske palačnike od pečuraka i luka

Iliana DimovaIliana Dimova
Početnik
413214k44
Seoske palačnike od pečuraka i luka
Fotografije: Iliana Dimova
16/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Palačnike sa pečurkama i lukom su nešto najbolje što ste do sada probali Ako ne verujete, probajte i sami"

Potrebni sastojci

  • sastojci za palačinke
  • voda - 1 l
  • voda - 1 šolja, gazirana
  • kvasac - 1/2 kocke, svež
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 prstohvat
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - koliko je potrebno za testo da bude gustine boze
  • maslac - za premazivanje palačinki
  • žumanca - 1 komad, sveže, za premazivanje sača
  • za nadev
  • luk - 1 glavica
  • šampinjoni - 500 g, sveži
  • biber - po želji
  • so
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite testo za palačinke, tako što ćete rastvoriti kvasac i dodati so, šećer, sirće, ulje i dobro promešajte. Postepeno dodajte i brašno, onoliko koliko je potrebno za testo odgovarajuće gustine.

Ostavite testo na toplo mesto da naraste. Od naraslog testa ispecite seokse palačnike na saču, a pre svakog pečenja premažite sač rastvorenim žumancetom sa malo vode.

Dobijene palačinke premažite maslacem i stavite jednu preko druge, da ostanu tople i mekane. Napravite nadev, tako što ćete očistiti luk i pečurke. Luk sitno iseckajte, a pečurke na listiće.

U malo maslaca dinstajte iseckano povrće, koje ste začinili solju i biberom. Kada ostane samo ulje i omekša sve, sklonite sa vatre. Uvijte palačinke i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: