Kratki ražnjići

Kratki ražnjići
Fotografije: Aneliya Shishmanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
20
"Kada je reč o šišu, veličina nije od značaja"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g
  • pileće meso - 700 g
  • svinjske grudi - 200 g
  • paprika - 3 zelene + 3 crvene
  • pečurke - 300 g
  • luk - 2 glavice, star
  • rakija - 100 ml, ili drugi jak alkohol
  • univerzalni začin - vegeta ili začin za roštilj
  • soja sos
* merne jedinice

Način pripreme

Sve vrste mesa isečemo na zalogaje i stavljamo u veliku posudu, tako da se skupe unutra. Prelivamo rakijom i začinimo začinom za roštilj i soja sosom. Stavljamo u frižider na oko 2 sata, povremeno vadimo i mešamo meso.

U međuvremenu sečemo luk i dve vrste paprike na kriške. Pečurke takođe sečemo, ali kada imamo mogućnost kupujemo sitnije, da možemo da ih ostavimo cele (tako se izbegava eventualna mogućnost da se one polome pri ređanju, a i ostaju dosta sočnije, ali to je stvar ukusa).

Sledi veliko ređanje, ovde je sve pitanje vaše mašte. Morala sam da polomim ražnjić od bambusa na pola da bi mogla da pečem više odjednom, a i da se skupe na gril tiganju, pa odatle im je i naziv.

Peku se na jako zagrejanom gril tiganju i povremeno se okreću, dok ne dobiju željenu boju. Nek vam je ukusno :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: