Marudnici sa kvascem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Marudnici sa kvascem
17/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj45 min.
Ukupno75 min.
Porcije10
"Prvi koji donese 10 marudnika u kancelariju redakcije, osvaja naša srca zauvek"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 200 g
  • soda - 1 kašičica, bikarbona
  • brašno - oko 500 g
  • kvasac - 10 g, za hleb
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 1 kašika
  • voda - 2 i 1/2 šolje
  • jaja - 1 komad
  • masnoća - za sač/tiganj + maslac za mazanje marudnika
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte kvasac sa malo tople vode i šećerom. Dodajte ga u brašno prosejano u posudu zajedno sa solju i vodom. Treba da se dobije gusto testo, koje treba da narasta oko 1 sat.

Nakon toga u smesu dodajte jaje, zajedno sa kiselim mlekom i sodom. Dobro promešajte smesu koja treba da se bude gustine testa za kolač. Ostavite 30 minuta da opet naraste.

Zagrejte dobro namazan sač (ako nemate tiganj sa debelim dnom to radi posao). Ispecite marudnike debljine 2 do 3 centimetra sa obe strane. Svaku gotovu palačinku mažete istopljenim maslacem.

Servirrajte marudnike sa kvascem sa slatkom ili slanim garnirungom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: