Način pripreme
U toplu vodu sipajte kesicu suvog kvasca i šećer, promešajte i ostavite da se kvasac aktivira na 10 minuta.
Od kvasca i ostalih sastojaka umesite srednje mekano testo, pokrijte ga folijom i ostavite na toplom mestu da naraste.
Premesite naraslo testo i podelite ga na loptice veličine male jabuke. U posudi izmrvite sir.
Svaku lopticu testa oblikujte u krug. U sredinu stavite sir i jedan kraj prebacite preko sira.
Umotajte u rolat i na taj način oblikujte piroške, koje posle toga lagano kotrljajte sa obe šake da ih izdužite i stanjite testo kako ne bi ostalo sirovo tokom prženja.
Zagrejte ulje u tiganju i pržite do zlatne boje sa svih strana.
Izvadite piroške na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.
Fantastične su za doručak ili bilo koji drugi obrok! Prijatno!
Pržene piroške sa kvascem i sirom su gotove.