Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Tikvice iz rerne»Punjena tikvica sa kukuruzom i kačkavaljem

Punjena tikvica sa kukuruzom i kačkavaljem

Irena HristovaIrena Hristova
Šegrt
20471
Punjena tikvica sa kukuruzom i kačkavaljem
Fotografije: Irena Hristova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
1
"Jedna sveža dopuna kolekciji Najukusnija jela od tikvica i bez mesa"

Potrebni sastojci

  • tikvica - 1 manja
  • šaragrepa - 1/2 komada
  • kukuruz - 2 kašike, kuvan
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 1 komad
  • kačkavalj - 25 g
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvicu isecite na pola. Unutrašnjost izdubite i dinstajte zajedno sa kuvanim kukuruzom, iseckanim crnim i belim lukom , kao i rendanom šargarepom.

Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite čamce od tikvica u tavu sa vodom i malo belog vina. Po želji, posolite.

Kada se povrće prodinsta, njime napunite čamce.

Pecite dok tikvice ne budu gotove. Kada pečenje privodite kraju, poređajte kolutove oguljenog paradajza, narendajte kačkavalj i pecite dok ne bude sve gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: