Krem čorba od velikog podbela

Krem čorba od velikog podbela

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
100
11
339
21/04/2019
"Ova čorba se ne proba, već se jede u najvećem tanjiru koji imate, jer je mnogo ukusna"
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano25
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk, šargarepu i papirku očistite i sitno iseckajte. Pržite u ulju. Isipajte u šerpu, zajedno sa 2 l vode.

Veliki podbel operite i iseckajte. Stavite i njega u šerpu. Narendajte 1/2 paradajza i dodajte ga. 30 minuta nakon što proključa sve, dodajte fidu.

Dodajte so, biber i čubar. Dodajte i malo brašna, koje ste razmutili sa vodom. Ostavite još 10 minuta na ringli i isključite je. Dodajte sitno iseckan peršun.

Kada se malo ohladi, umutite jaje. Jajetu dodajte bujon od čorbe u tankom mlazu. Sačekajte malo, pa vratite jaje u šerpu, takođe u tankom mlazu.

Kada je čorba gotova, sad aje možete ispasirati. Poslužite sa umućenim kiselim mlekom. Ako želite, kiselo mleko možete dodati zapršci.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar