Način pripreme
Isecite svinjsko meso na krupne parčiće.
Zagrejte ulje na vatri i dodajte luk, narendan na rende i pasiran beli luk. Dinstajte oko minut i dodajte parčiće svinjskog mesa.
Zapržite ih dok ne pobele oko 10 minuta, nakon toga pospite brašnom i začinima - narendanim celerom, biberom, začinom od povrća i lovorovim listovima.
Promešajte da se začini pomešaju sa mesom i sipajte konjak i 2 kašike sveže ceđenog soka od limuna. Ponovo promešajte i pržite još 2-3 minuta.
Prebacite meso u vatrostalnu posudu ili posudu za pečenje.
Stavite preko mesa parčiće maslaca, sipajte toplu vodu, posilite prstohvatom soli i poklopite poklopcem ili folijom, ako pečete u posudi za pečenje.
Stavite u rernu i uključite je na 200 stepeni. Pecite oko 90 minuta, nakon toga sklonite poklopac i pecite još 10-15 minuta dok se meso blago ne zarumeni.
Servirajte toplo sa garnirungom po svom izboru.