Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Dinstana riba»File pastrmke sa sosom od pečuraka

File pastrmke sa sosom od pečuraka

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
File pastrmke sa sosom od pečuraka
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"A nekad kakav je bio file od pastrmke sa sosom od pečurka, baš kao ovaj ovde"

Potrebni sastojci

  • pastrmke - 2 komada, ili 4 fileta
  • limun - 1 komad
  • maslac - 1 kašika
  • mirođija - 2 kašike, sitno isečena
  • ulje - 2 kašike
  • pečurke - 200 g
  • brašno - 1 kašika
  • voda - 1/2 šolje, vruća
  • vino - 30 ml, belo
  • pavlaka - 2 kašike, kisela
  • so
  • beli biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pastrmke i napravite 4 fileta. Posolote i pospite filete belim biberom.

Očistite i isecite pečurke na tanke kriške.

Zagrejte ulje i zapržite pečurke na jakoj vatri. Dodajte brašno i mešajte nekoliko sekundi. Dodajte vodu i promešajte dobro.

Dodajte i belo vino. Mešajte oko 5 minuta, dok se sos ne zgusne. Začinite solju i biberom, stavite pavlaku i mirođiju. Dodajte i maslac.

Sipajte sos od pečuraka u posudu za pečenje i poređajte odozgo filete pastrmke. Prelijte sa malo sosa i stavite kriške limuna. Zapecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: