Način pripreme
Počinjemo sa pirinčem, prvo treba da ga operemo i da kuvamo na niskoj temperaturi oko 9-10 minuta, zajedno sa vodom i 1-2 prstohvata soli.
Nakon toga mladi luk sitno isečemo, zelje iskidamo na komade, a šargarepu izrendamo i sipamo u šerpu sa pirinčem, pre nego što voda potpuno ispari (oko osmog minuta kuvanja pirinča).
Pravimo malu zapršku sa alevom paprikom u posebnoj posudi, nakon toga je dodajemo u pirinač. Ostavljamo dobijenu smesu da se potpuno ohladi, a posle dodajemo 2 jajeta i mrvljeni sir - promešamo. Dodajemo 4 supene kašike prezle da se smesa zgusne i ponovo promešamo.
Oblikujemo ćuftice i potapamo ih prvo u posebno pripremljenu smesu za pohovanje od dva jajeta i preostalih prezli.
Pržimo u ugrejanom ulju oko 2 minuta sa svake strane.
Po želji možemo servirati sa mlečnim sosom ili mlečnim sosom sa belim lukom.