Način pripreme
Počinjemo sa pripremom testa. Rastvorimo kvasac sa šećerom u mlakoj vodi i ostavljamo da nadođe.
Nakon toga prosevamo brašno u posudu, u njega dodajemo ulje i so. Sipamo kvasac u posudu i zamesimo meko testo. Nakon toga ga razvučemo na tana list (debljine oko 5-6 cm).
Uz pomoć obruča isečemo krugove (broj i veličinu krugova vi odlučujete - ja sam napravila 4 mini pice). Poređamo ih u namazan pleh i stavljamo u rernu na 15-20 minuta na 120 stepeni.
Za to vreme pripremamo nadev. Isečemo piletinu na male komade i prebacujemo u posudu. U nju dodajemo ljutenicu, topljeni sir, isečen na kockice i spanać, opran i isečen na trake.
Nakon toga vadimo mini pice iz rerne i supenom kašikom pritiskamo lagano ka sredini. Posle rasporedimo nadev odozgo. Vraćamo ponovo u rernu na 150 stepeni oko 35-40 minuta.
Nakon toga pojačamo stepene na 200 i nastavljamo da pečemo (još 10-15 minuta). Pre nego što bude gotovo razbijemo po 1 jaje u sredini svake pice i vraćamo u rernu na još 10.