Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Prženo-pečena piletina sa krompirom, karijem i pivom

Prženo-pečena piletina sa krompirom, karijem i pivom

Dani RusenovaDani Rusenova
Šegrt
251076
Prženo-pečena piletina sa krompirom, karijem i pivom
Fotografije: Dani Rusenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
5
"Život je previše kratak da bi brojali kalorije i da se brinemo - zato i prženo, pa i pečeno pile s krompirom"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 5 komada, donji
  • krompir - 1 kg
  • šargarepa - 1 komad
  • pivo - 1/2 flaše
  • so
  • kari
  • začin od povrća
  • aleva paprika
  • biber
  • origano
  • ulje
  • paradajz pire - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se posipaju solju i karijem i blago se zaprže u ulju da se zapečate.

Krompir se oljušti, opere i iseče na deblje kriške. Stavlja se u posudu za pečenje. Posipa se solju, biberom i alevom paprikom, začinom od povrća i origanom. Dodaje se i na krugove isečena šargarepa.

Dodaje se i paradajz pire i oko 10-12 kašika ulja od prženja pileta. Sve se mnogo dobro promeša.

Pileći bataci se poređaju između krompira.

Sve se preliva pivom i peče se u jakoj rerni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: