Čamci od tikvica sa dimljenim ćurećim mesom i mlevenim mesom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
23/04/2019
"Improvizovana večera, sa kojom ćete postići toliki uspeh, da će vam svi tražiti recept "
Priprema25 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno115 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano23
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite, operite i isecite 2 vezice mladog luka. Zapržite ga sa uljem. Operite i isecite tikvice na dve polovine. Izdubite ih kao čamce. Posolite ih.

Isecite izdubljene delove na sitno i dodaje u luk. Zamesite mleveno meso sa vodom dok ne dobijete homogenu smesu. Sipajte ga u luk i tikvice i mešajte, da ostane usitnjeno.

Nakon toga dodajte paradajz iz konzerve. Kad uvri dodajte alevu papriku. Operite očišćen beli pirinač i promešajte sa ostalim sastojcima.

Dodajte so i biber. Ostavite da se krčka. Isecite na sitno vezicu peršuna i ćuretinu na kocke. Dodajte ih. U odgovarajuću posudu za pečenje poređajte "čamce".

Napunite ih dobijenom smesom. Sipajte vodu, toliko koliko smatrate da će pirinač da upije. Pecite oko sat na 200 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar