Salata sa krompirom i svinjskom džigericom sa pomorandžom

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
23/04/2019
"Egzotična salata koja traži prefinjeno piće i prijatno društvo "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano44
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo svinjsku džigericu u nekoliko voda. Isečemo na kriške i skuvamo. Izvadimo kada je gotovo i dobro ocedimo. Ostavljamo da se ohladi i sečemo na male parčiće.

Krompir operemo dobro i skuvamo, ne ljušteći ga prethodno. Kada je gotov, proveravamo viljuškom ili oštrim nožem da li je skuvan, izvadimo iz vode i kada se ohladi ljuštimo i sečemo na kocke.

Pormorandžu očistimo od kore, a kriške - od opne. Sečemo na parčiće. Praziluk očistimo, dobro operemo i isečemo na sitno. U posudi pomešamo krompir, pomorandžu, praziluk i svinjsku džigericu. Posolimo po ukusu, posipamo maslinovim uljem i biberom po ukusu.

Promešamo i dodajemo gusto kiselo mleko. Ponovo promešamo salatu i raspoređujemo u tanjiriće. Ukrašavamo svežim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar