Pečeni šaran sa belancem i lumunom

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
23/04/2019
"Tajna hrskave korice pečenog šarana je otkrivena, pogledajte koja je "
Priprema30 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano101
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • šaran - 2, 8 kg
  • praziluk - 3 struka
  • limun - 1 komad
  • belance - 1 komad
  • so
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite šarana i operite ga obilno vodom. Posolite ga i ostavite 2-3 sata da upije so.

Umutite belance sa malo soli dok ne pobeli.

Namažite šarana pomoću silikonske čete sa obe strane.

Oljuštite praziluk i isecite ga na tanke kolutove.

Poređajte praziluk na dno posude za pečenje. Stavite šarana peko praziluka.

Napravite porpečne razreze i stavite u svaki razrez parče limuna.

Pospite uljem i stavite posudu za pečenje u rernu.

Zagrejte rernu do 200 stepeni i pecite dok ne dobije zlatastu preplanulost.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar