Način pripreme
1. Stavite krompir da se kuva dok ne bude polugtov - oko 18-20 minuta ili probušite viljuškom, ako ulazi lako, kuvan je.
2. Za nadev iseckajte luk i propržite 3-4 supene kašike maslinovog ulja. Dodajte paradajz, isečen na kockice, a nakon minut i mleveno meso, so, biber i bosiljak. Mešajte da ne ostanu velike grudvice, kad se izmrvi skinite sa vatre.
3. Prepolovite krompir, nemojte ga ljuštiti. Izvadite pažljivo unutrašnjost, ostavite oko 1/2 cm po ivicama (sa odvojenom unutrašnjosti možete pripremiti krem supu u kombinaciji sa drugim povrćem ili da skuvajte još za pire).
4. Pospite sa malo soli svaki krompir i napunite nadevom. Po ivicama čamaca možete sipati maslinovo ulje.
5. Stavite u namazan pleh i pecite u ugrejanoj rerni na 190 stepeni na donjoj rešetki 15-18 minuta.
6. Izvadite pleh i na svaki punjeni krompir rasporedite parče mocarele. Ponovo pecite dok se ne rastopi sir i dok ne dobije lepu boju.
7. Za brz raskošni sos, sa kojim ćete servirati vaše punjene krompire sa mlevenim mesom propržite luk šalot u malo maslaca na tihoj-umerenoj vatri. Čim omekša, sipajte pavlaku i kad počne da krčka, izrendajte sir.
Promešajte da se rastopi, začinite solju i belim biberom i prelijte svaku porciju punjeih krompira sa raskošnim sosom.
Prijatno!