Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni krompir»Punjeni krompir sa mlevenim mesom i pečurkama

Punjeni krompir sa mlevenim mesom i pečurkama

Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
4617444
Punjeni krompir sa mlevenim mesom i pečurkama
Fotografije: Nina Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Pravi hit među izelicama - najukusniji punjeni krompir"

Potrebni sastojci

  • krompir - 10 velikih, oko 2 kg
  • mleveno meso - 500 g
  • pečurke - 300 g
  • luk - 3 glavice
  • peršun
  • kačkavalj
* merne jedinice

Način pripreme

Operite krompir i oljuštite ga. Operite ponovo i isecite na polovine da budu kao čamci.

U kipuću vodu stavite krompir da malo omekša i izvadite ga. Izdubite svaku polovinu krompira, da možete da je napunite nadevom. Ostavite sa strane krompir i počnite sa pripremom nadeva.

Mleveno meso dinstajte na slaboj vatri stavljajući malo vodice. Pečurke isecite na sitno kao i luk. Isecite i peršun na sitno. Možete da stavite i suv peršun.

Dodajte ih u mleveno meso i mešajte neprekidno na ringli. Kada se mleveno meso izdinsta i luk i pečurke omekšaju, sklonite nadev sa ringle.

U veliku posudu za pečenje, namazanu maslacem poređajte polovine krompira i počnite da ih punite nadevom. Sipajte vodu u posudu za pečenje, da dođe do gornje ivice krompira.

Stavite da se peku na 220 stepeni. Kada voda skoro ispari pospite krompir narendanim kačkavaljem i zapecite još malo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: