Način pripreme
Presecite patlidžane na polovine, posolite ih i ostavite oko pola sata, kako bi istekao gorki sok iz njih. Nakon toga ih operite i premažite obilno maslinovim uljem.
U međuvremenu, pripremite nadev. Sitno seckani luk i šargarepu dinstajte dok ne omekšaju. Nakon toga im dodajte mleveno meso i dinstajte sve na slaboj vatri dok ne bude gotovo.
Dobiveni nadev porešajte preko patlidžana, ali im nemojte vaditi unutrašnjost. Ovako pripremljene patlidžane poređajte u odgovarajući pleh.
Paradajz ispasirajte, posolite i dodajte izgnječene čenove belog luka.
Sos od paradajza dodajte u pleh sa patlidžanima. Pecite dok jelo ne bude gotovo u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kada je jelo spremno, izvadite ga, pospite rendanim kačkavaljem i zapecite ponovo dok se kačkavalj na punjenim patlidžanima ne istopi.