Ćuftice od bivoljeg mlevenog mesa

24/04/2019
"Ovako se prave najukusnije ćuftice od bivoljeg mlevenog mesa - pravi recept za prijatelje "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano60
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • bivolje mleveno meso - 500 g
  • svinjsko mleveno meso - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • sveže mleko - 1 šolja za kafu
  • prezle - 150 g
  • peršun - 1 struk
  • so - po ukusu
  • jaja - 3 komada
  • biber - 1 prstohvat
  • beli biber - 1 prstohvat
  • čubar - 1 prstohvat
  • kumin - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Dve vrste mlevenog mesa pomešamo. U posebnoj posudi pravimo smesu od jaja i mleka. Peršun sitno isečemo, nakon toga luk. Takođe ih dodajemo u smesu od jaja. Nakon toga je red na mleveno meso.

Nakon što dodajemo u ostale sastojke sve dobro promešamo. Na kraju začinimo sa dve vrste bibera, malo soli, kuminom i čubrom.

Mnogo začina se stavlja zbog oštrog mirisa bivoljeg mesa.

Prezle možemo dodati u samu smesu, a možemo ostaviti da u n jih uvaljamo ćuftice, pitanje ukusa.

U dubokoi tiganj sipamo masnoću koliko da pokrije polovinu ćuftica. Mleveno meso oblikujemo prethodno u odgovarajuće oblike, nakon što se mast ugreje stavljamo da se prže. Oduzima oko 5-6 minuta po strani, u zavisnosti od jačine ringle.

Ćuftice vadimo na ubrus da se ocedi višak masnoće. Prilikom serviranja možemo ukrasiti topljenim sirom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar