Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Франзели»Baget sa maslacem i bosiljkom

Baget sa maslacem i bosiljkom

Anelia TsonevaAnelia Tsoneva
Kuvar
4116149
Baget sa maslacem i bosiljkom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
1
"Nećete odoleti aromi, nećete odoleti ukusu - zato jedite sa zadovoljstvom i bez ikakve mere"

Potrebni sastojci

  • baget - 1 komad
  • maslac - 1 komad (125 g)
  • beli luk - 5 komada, mladi, pera
  • limunska trava - 5 strukova
  • bosiljak - 5 komada, listići
  • morska so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite krstaste razreze, široke oko 1 prst i duboke ne više od 1, 5 cm, celom dužinom bageta. Iseckajte biljke što je moguće sitnije.

Ostavite maslac da omekša, ali ne i da postane tečan. U posudici pomešajte maslac sa iseckanim biljkama i promešajte, dok ne postane ujednačena smesa.

Prespite maslac na parče folije za sveže čuvanje. Uvijte i oblikujte kao salamu. Ostavite u zamrzivaču tridesetak minuta da se stegne.

Kad ponovo bude tvrdoće običnog maslaca, isecite onoliko krugova koliko je razreza na bagetu. Ostatak maslaca možete da sačuvate u frižideru.

U svaki procep na hlebu pospite prstohvat soli i stavite krišku maslaca. Zagrejte rernu na 250 stepeni i stavite u sredinu rerne.

Držite baget samo nekoliko minuta, tek toliko da se zarumeni sasvim blago i da se maslac istopi. Servirajte toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: