Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Čips»Domaći čips sa zaprženim pečurkama, slaninom i kukuruzom

Domaći čips sa zaprženim pečurkama, slaninom i kukuruzom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2424k256
Domaći čips sa zaprženim pečurkama, slaninom i kukuruzom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
25/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ponekad nam se jede nešto ne toliko zdravo, ali neverovatno ukusno, baš kao ovaj domaći čips"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • slanina - 300 g, dimljena (ili dimljeni but)
  • kukuruz - 1 pakovanje
  • pečurke - 1 mala tegla
  • aleva paprika
  • ulje
  • za sos
  • majonez - 1 pakovanje
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • beli luk - 1 čen
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir, operite i isecite ljuštilicom ili secite na tanke krugove.

Stavljate da se prže u fritezi dok se ne zarumene, nakon što ih izvadite stavite ih na papir da se upije višak masnoće. Sečete slaninu na sitno, a pečurke na ivice.

U tiganj stavljate malo masnoće i sipate pečurke, slaninu i kukuruz. Sasvim kratko ih pržite i sipate preko domaćeg čipsa.

Posipate alevom paprikom i solju. Sos se pravi tako što mešate majonez sa mlekom, belim lukom i malo soli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: