Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Janija»Janija od pilećih bubaca sa pasuljem i leblebijama

Janija od pilećih bubaca sa pasuljem i leblebijama

Potrebitel#184319Potrebitel#184319
Inovator
14822473
Janija od pilećih bubaca sa pasuljem i leblebijama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Janija sa ukusom kao nekad davno"

Potrebni sastojci

  • pileći bubci - 500 g
  • pasulj - 300 g
  • leblebije - 300 g
  • paradajz - 500 g
  • maslinovo ulje
  • luk - 1 glavica
  • bosiljak
  • aleva paprika
  • so
  • čubar
  • kurkuma
* merne jedinice

Način pripreme

Mahunarke se natope veče ranije. Sledećeg dana kuvamo u hermetičkoj posudi. Možete da dodate i bubce jer im treba vremena da se skuvaju.

Kada je već skuvano dodajte paradajz (na sitno isečen, narendan ili iz kozerve). Ostavljamo da vri.

Za to vreme zapržimo luk i začine. Ako želite da zgusnete stavite kašiku brašna. Ja sam ostavila ređe, kao supu.

Pazite da ne zagori aleva paprika.

Sipamo zapršku. Promešamo i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: