Način pripreme
Kožice su od 10 celih pilećih bataka/celih/, prilikom odvajanja od kostiju sam ih skinula.
Operemo svo povrće. Tikvice oljuštimo i isečemo na kockice. Paprike očistimo i isečemo na kockice. Šargarepu oljuštimo i isečemo na kockice, takođe i pečurke. Luk oljuštimo i sitno iseckamo.
U duboku posudu stavljamo ulje da se ugreje, nakon toga dodajemo svo povrće da se zaprži. Nakon što omekša dodajemo oko 150 ml vode, a nakon što provri stavljamo bujon. Kuvamo dok ne omekša svo povrće i dok voda ne ispari.
Nakon što povrće bude gotovo, začinimo biberom i ako je potrebno solju, pošto je bujon dovoljno slan, možda i nije potrebno.
Uzimamo jednu kožicu, rasporedimo je na dasku sa sečenje i uz pomoć kašike stavljamo nadevo od povrća i uvijamo. Da se rolati ne bi raspali, ja sam koristila kanap, prethodno opran tekućom vodom.
U pleh stavljamo papir za pečenje i poređamo sve rolate po njemu. Prelivamo roalte sa malo ulja i posolimo solju.
Pečemo na 200 stepeni dok kožica ne porumeni.
Ovi rolati su odgovarajuću za predjelo, ali i za glavno jelo.