Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Rolnice»Rolati od povrća u pilećim kožicama

Rolati od povrća u pilećim kožicama

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
1032161636
Rolati od povrća u pilećim kožicama
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 2
27/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Za gurmane, koji nemaju obzira"

Potrebni sastojci

  • pileće kožice - 10 komada, od celih bataka
  • tikvica - 1 komad, srednja
  • paprike - 2 komada
  • pečurke - 4 komada
  • šargarepa - 2 komada, srednja
  • luk - 1 glavica, velika
  • peršun - 1/2 veze
  • bujon - 1 kockica, od pečuraka Magi
  • ulje - 4 supene kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Kožice su od 10 celih pilećih bataka/celih/, prilikom odvajanja od kostiju sam ih skinula.

Operemo svo povrće. Tikvice oljuštimo i isečemo na kockice. Paprike očistimo i isečemo na kockice. Šargarepu oljuštimo i isečemo na kockice, takođe i pečurke. Luk oljuštimo i sitno iseckamo.

U duboku posudu stavljamo ulje da se ugreje, nakon toga dodajemo svo povrće da se zaprži. Nakon što omekša dodajemo oko 150 ml vode, a nakon što provri stavljamo bujon. Kuvamo dok ne omekša svo povrće i dok voda ne ispari.

Nakon što povrće bude gotovo, začinimo biberom i ako je potrebno solju, pošto je bujon dovoljno slan, možda i nije potrebno.

Uzimamo jednu kožicu, rasporedimo je na dasku sa sečenje i uz pomoć kašike stavljamo nadevo od povrća i uvijamo. Da se rolati ne bi raspali, ja sam koristila kanap, prethodno opran tekućom vodom.

U pleh stavljamo papir za pečenje i poređamo sve rolate po njemu. Prelivamo roalte sa malo ulja i posolimo solju.

Pečemo na 200 stepeni dok kožica ne porumeni.

Ovi rolati su odgovarajuću za predjelo, ali i za glavno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: