Pirinač u rerni sa povrćem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
98
648
27/04/2019
"Posan, ali veoma ukusan pirinač u rerni sa različitim povrćem - jedeš i ne možeš da staneš "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 741
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk, paprika i šaragrepa se operu, očiste i iseku na sitno. Stavljaju se u posudu za pečenje zajedno sa malo ulja i dinstaju se. Dodaju im se pečurke, isečene na krupno.

Čim povrće omekša dodaje se oprani pirinač. Sipa se šolja tople vode i dodaje se so po ukusu. Čim pirinač nabubri dodaju se konzervisani grašak i kukuruz. Jelo se začinjava biberom i gotovim začinima za rižoto.

Čeri paradajz se opere, iseče na polovine i poređa preko pirinča. Sipaju se još dve šolje vode i jelo se pokriva aluminijumskom folijom.

Peče se u rerni na 200 stepeni. Pred kraj pečenja folija se sklanja. Gotov pirinač u rerni se posipa svežim peršunom, isečenim na sitno.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar