Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita u tiganju»Turske pitice u tiganju

Turske pitice u tiganju

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Turske pitice u tiganju
Fotografije: Stoyanka Rusenova
5 / 11sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Neka podignu ruke svi koji vole ukusne pitice, jednostavne za pripremu"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 6 kora
  • sir - 250 g
  • jaja - 2 komada
  • peršun - 1 veza
  • maslac - 50 g
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo dobro peršun, operemo i sitno isečemo. U posudi rastopimo maslac, a sir izmrvimo.

Razbijemo jaja i dodajemo sir, takođe i peršun i lepo promešamo. Od svake kore uvijamo trouglove, svaki namažemo rastopljenim maslcem i stavljamo po 1 supenu kašiku nadeva.

Presavijamo unutra dva kraja kora i uvijamo prema vrhu u čvrst rolat. Namažemo ivice pripremljenih bureka vodom da se lepo zalepe.

Na vatru stavljamo tiganj zajedno sa uljem i sačekamo da se ugreje.

Stavljamo pitice i pržimo sa obe strane.

Vadimo ih i stavljamo na ubrus da se ocedi višak masti. Serviramo gotove pitice u tiganju dok su još tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: