Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Ćuftice sa paradajz sosom i parmezanom

Ćuftice sa paradajz sosom i parmezanom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Ćuftice sa paradajz sosom i parmezanom
Fotografije: Hrana za Dushata
8 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Kada svako jelo nosi željeno zadovoljstvo za sva čula - Ćuftice sa paradajz sosom i parmezanom"

Potrebni sastojci

  • za sos od paradajza
  • paradajz - 400 g, iz konzerve
  • sok od paradajza - 1 l, gust
  • beli luk - 2 čena
  • luk - 1 glavica
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • biiber
  • so
  • za ćuftice
  • mleveno meso - 800 g, mešano
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • sveže mleko - 4 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • majoran - 1 kašičica
  • peršun - 1/2 veze
  • mrvice hleba - 100 g
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • parmezan - 25 g (za serviranje)
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte maslinovo ulje u odgovarajućoj posudi. Iseckajte luk i beli luk sitno i dinstajte kratko dok ne omekša.

Nakon toga sipajte sok od paradajza. Začinite biberom i solju. Sipajte paradajz iz konzerve i dodajte kašičicu šećera. Ostavite sos da se krčka na umerenoj vatri 30 minuta, mešajte periodično.

Isrcite sitno kurpniju glavicu luka za ćuftice. Dodajte u mleveno meso. Začinite biberom. Nakon toga isecite i peršun i dodajte ga zajedno sa mrvicama hleba. Pre nego što promešate, dodajte malo svežeg mleka.

Oblikujte ćuftice, uvaljajte ih u brašno i propržite dok ne dobiju zlatnu boju. Stavite ćuftice u paradajz sos i prebacite jelo u rernu 20 minuta na 180 stepeni.

Gotovo jelo pospite parmezanom u listićima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: