Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Domaća sveža testenina sa maslinovim uljem i belim lukom

Domaća sveža testenina sa maslinovim uljem i belim lukom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Domaća sveža testenina sa maslinovim uljem i belim lukom
Fotografije: Hrana za Dushata
2 / 14
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Dok ne probate svežu i domaću testeninu, ne znate o čemu pričamo"

Potrebni sastojci

  • brašno - 100 g
  • jaja - 1 komad
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • ljute paprike - 1 komad
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • peršun - 1/2 veze
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isipajte 100 g brašna na površinu, napravite udubljenje i dodajte jedno jaje. Sipajte nekoliko kapi maslinovog ulja i počnite da mesite testo.

Razvijte u tanku koru, debljine 2 mm, pa isecite željeni oblik testenina.

Stavite svežu testeninu da se kuva u kipućoj posoljenoj vodi 3-4 minuta.

U međuvremenu napravite sos Alio e olio. Zagrejte 50 ml maslinovog ulja u dubokoj posudi.

Isecite nekoliko čenova belog luka na sitno i pržite dok ne omekšaju. Iseckajte crvenu ljutu papriku i dodajte je u tiganj.

Ocedite testeninu i prebacite je u tiganj sa sosom. Neka se prže oko minut, pa sklonite sa vatre. Sitno iseckajte peršun i dodajte, promešajte i servirajte.

Na kraju garnirajte ljuspama Pekorino sira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: