Jagnjetina na hajdučki način sa prolećnim začinima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
30/04/2019
"Sada ili nikada - pripremite za praznik najukusniju jagnjetinu sa svežim prolećnim začinima i nek vam je ukusno "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano95
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka - 1 kg
  • mladi luk - 2 vezice
  • mladi beli luk - 1 vezica
  • nana - 1 vezica
  • peršun - 1 vezica
  • mirođija - 1 vezica
  • maslac - 150 g
  • brašno - 100 g
  • aleva paprika - 2 kašike, slatka
  • ljuta aleva paprika - 1 kašika
  • maslac - 100 g
  • ulje - 30 ml
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje i maslac u dubokom tiganju i zapržite jagnjetinu dok ne postane zlatasta. Začinite solju, biberom, slatkom, ljutom i dimljenom alevom paprikom.

Očistite vezice mladog luka i mladog belog luka i isecite ih na krupno. Stavite ih na dno posude u kojoj ćete peći.

Preko njih poređajte zlatasto zapečene parčiće jagnjetine i prelijte masnoćom od prženja.

Isecite na krupno mirođiju, peršun i nanu i pokrijte meso.

Zamesite obično testo od vode i brašna, oblikujte u pljosnatu traku da sa njom zatvorite posudu da se bolje dinsta jelo.

Prelijte sa oko pola litre jagnjećeg bujona, dodajte nekoliko kocki maslaca i stavite poklopac.

Zalepite lentu od testa čvrsto po ivici posude i prebacite u rernu na sat, sat i po na 200 stepeni, nakon čega vaša pečena jagnjetina bi trebalo da ja gotova.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar