Način pripreme
Pripremite meso tako što ga isečete na porcije i dobro operete pod tekućom vodom.
Posušite kuhinjskom krpom i stavite ga u duboku posudu.
U posebnoj posudi napravite marinadu za meso - 3-4 supene kašike ulje, supene kašike crnog bibera, aleve paprike, suvog majorana po ukusu i soli. Po želji dodajte i malo suvog belog luka u prahu. Dobro izmešajte sve sastojke.
Dobijenom pastom lepo premažite meso sa svih strana. Pokrijte folijom i ostavite vremena mesu da upije aromatične začine.
Očistite mladi luk i divlju nanu i sitno ih iseckajte.
Stavite ih na dno široke tepsije. Polijte jednom kašikom ulja i pospite gore navedenim začinima po ukusu. Odozgo poređajte jagnjeće meso.
Ogulite paradajz i sitno ih iseckajte ili pasirajte blenderom. Izmešajte ih sa pola čaše vode. Ovom tečnošću zalijte meso.
Pokrijte tepsiju aluminijumskom folijom i stavite u rernu.
Pecite jagnjetinu u umerenoj rerni barem 2 sata. Nakon toga otkrijte tepsiju izapecite na još 30 minuta.
Pečena jagnjetina na turski način je gotova.