Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Pečena jagnjetina na marokanski način sa bulgurom

Pečena jagnjetina na marokanski način sa bulgurom

Polina MatevaPolina Mateva
Početnik
214
Pečena jagnjetina na marokanski način sa bulgurom
Fotografije: Polina Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
4 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
24 min.
Porcije
7
"Tajna ukusno pečene jagnjetine na marokanski način je u začinima, kao i u ljubavi sa kojom je pripremljena."

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka - ili deo nje i vrat
  • bulgur - 1 šolja
  • krompir - 2 - 3 komada
  • đumbir
  • limun - 1/2 komada
  • paradajz - 1 komad ili iz konzerve
  • ruzmarin
  • aleva paprika
  • biber
  • maslinovo ulje
  • so
  • belo vino - 1 šolja ili pivo
* merne jedinice

Način pripreme

Meso osušimo i natrljamo maslinovim uljem i začinima. Možete ostaviti da odstoji 2-3 sata, a možete pripremati i odmah.

Stavljamo u duboki pleh ili đuvečaru, na dno sipamo velo vino ili vodu - pola čaše vina.

Uvijamo folijom ili stavljamo poklopac i pečemo 2-3 sata na 170-180 stepeni. Možete okrenuti da vidite da li je potrebno još vode.

Nakon trećeg sata dodajte u jednu stranu, gde ima mesta u sosu, kockice krompira, a u drugu - bulgur i mešajte lagano.

Recept za ovu pečenju jagnjetinu može biti i sa leblebijama, ali se stavlja u početku ispod jagnjetine. Dodaju se kriške limuna i paradajz i peče se još 1 sat, otvara se i korica preliva pivom.

Po želji pečenu jagnjetinu na marokanski način pecite bez folije da bi korica bila hrskavija.

Pogledajte još kako da napravite jagnjeću plećku sa spanaćem, ukusnu pečenu jagnjeću glavu ili omiljenu jagnjeću sarmu sa džigericama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: