Način pripreme
Meso osušimo i natrljamo maslinovim uljem i začinima. Možete ostaviti da odstoji 2-3 sata, a možete pripremati i odmah.
Stavljamo u duboki pleh ili đuvečaru, na dno sipamo velo vino ili vodu - pola čaše vina.
Uvijamo folijom ili stavljamo poklopac i pečemo 2-3 sata na 170-180 stepeni. Možete okrenuti da vidite da li je potrebno još vode.
Nakon trećeg sata dodajte u jednu stranu, gde ima mesta u sosu, kockice krompira, a u drugu - bulgur i mešajte lagano.
Recept za ovu pečenju jagnjetinu može biti i sa leblebijama, ali se stavlja u početku ispod jagnjetine. Dodaju se kriške limuna i paradajz i peče se još 1 sat, otvara se i korica preliva pivom.
Po želji pečenu jagnjetinu na marokanski način pecite bez folije da bi korica bila hrskavija.
Pogledajte još kako da napravite jagnjeću plećku sa spanaćem, ukusnu pečenu jagnjeću glavu ili omiljenu jagnjeću sarmu sa džigericama.