bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Patlidžan sa paradajz sosom i mocarelom

Patlidžan sa paradajz sosom i mocarelom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Patlidžan sa paradajz sosom i mocarelom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 8
30/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
"Nadamo se da niste gladni, nadamo se da niste gladni, nadamo se da niste gladni, jer ovu sočno jelo ne bismo želeli ni sa kim da delimo"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na šajbne i zapecite ga u rerni dok ne postane zlatast.

Isecite glavicu luk na sitno i dinstajte je u dubokoj posudi sa nekoliko kapljica maslinovog ulja.

Usitnite dva čena belog luka i dodajte u posudu. Sipajte nekoliko kašika vode u luk, da brže omekša.

Isecite na sitno svež bosiljak i peršun. Dodajte paradajz iz konzerve u tiganj i pojačajte ringlu. Začinite sos biberom i solju i ostavite da se krčka kratko.

Dodajte sveže začine u sos, promešajte i sklonite sa ringle.

Isecite 300 g mocarele na kriške.

Poređajte kriške pečenog patlidžana po dnu posude za pečenje. Preko njih rasporedite sloj sosa od paradajza i poređajte parčiće mocarele. Narendajte tanak sloj tvrdog sira. Nakon toga poređajte ostali patlidžan, parčiće mocarele u završite preostalim paradajz sosom.

Na kraju pospite sirom pekorino i prebacite patlidžan sa paradajz sosom u rernu na 200 stepeni na 15-20 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: