Način pripreme
Isecite patlidžan na šajbne i zapecite ga u rerni dok ne postane zlatast.
Isecite glavicu luk na sitno i dinstajte je u dubokoj posudi sa nekoliko kapljica maslinovog ulja.
Usitnite dva čena belog luka i dodajte u posudu. Sipajte nekoliko kašika vode u luk, da brže omekša.
Isecite na sitno svež bosiljak i peršun. Dodajte paradajz iz konzerve u tiganj i pojačajte ringlu. Začinite sos biberom i solju i ostavite da se krčka kratko.
Dodajte sveže začine u sos, promešajte i sklonite sa ringle.
Isecite 300 g mocarele na kriške.
Poređajte kriške pečenog patlidžana po dnu posude za pečenje. Preko njih rasporedite sloj sosa od paradajza i poređajte parčiće mocarele. Narendajte tanak sloj tvrdog sira. Nakon toga poređajte ostali patlidžan, parčiće mocarele u završite preostalim paradajz sosom.
Na kraju pospite sirom pekorino i prebacite patlidžan sa paradajz sosom u rernu na 200 stepeni na 15-20 minuta.