Posne sarme sa prazilukom i orasima
Постни сарми с праз и орехи
bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Posne sarme sa prazilukom i orasima

Posne sarme sa prazilukom i orasima

Hrana za DushataHrana za Dushata
Početnik
36722k6
Posne sarme sa prazilukom i orasima
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 3
30/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
7
"Dobre posne sarme po nadevu liče, a ove su prosto čarobne i obavezne na trpezi za Badnje veče"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite praziluk na sitno i izdinstajte ga. Iseckajte orahe i sušeno voće.

Dodajte u tiganj. Isecite i šargarepu i dodajte i nju. Začinite solju i biberom. Dodajte pirinač. Sipajte 200 ml vode i sačekajte da je upije pirinač.

Odstranite tvrdi deo u osnovi listova kupusa. Stavite nadev na svaki list i uvijte.

Stavite tanjir na dno šerpe da sprečite sarme da zagore.

Poređajte sarme u šerpu. Sipajte vodu i poklopite drugim tanjirom.

Kuvajte posne sarme pod poklopcem na umerenoj vatri 30-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: