Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Posne sarme sa prazilukom

Posne sarme sa prazilukom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4869k398
Posne sarme sa prazilukom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
30/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
4
"Sarme treba da budu takve, da se tope u ustima kad ih jedete - baš kao ove posne sarme sa prazilukom"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 komad, srednje veličine
  • pirinač - 3/4 šolje
  • ulje - 1 šolja za kafu
  • praziluk - 1 struk
  • so
  • čubar
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo nadev za sarme. Ugrevamo ulje, propržimo sitno iseckan praziluk dok ne omekša, dodajemo pirinač i mešamo dok ne promeni boju.

Posipamo solju, alevom paprikom i sipamo vodu. Kad provri skidamo sa vatre.

Od kiselog kupusa odvajamo listove, očistimo i ako su veliki sečemo na dva dela.

Na list kupusa stavljamo kašiku posnog nadeva i savijamo sarmu.

Poređamo u odgovarajuću posudu, prelivamo čašom vode i malo ulja. Pritiskamo tacnom i kuvamo posne sarme na tihoj vatri dok ne budu gotove.

Serviramo sa ljutom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Lenka
Lenka
Jednostavne, a ukusne.
07.02.2022 11:34