Posne sarme sa prazilukom

Posne sarme sa prazilukom

30/03/2019
"Sarme treba da budu takve, da se tope u ustima kad ih jedete - baš kao ove posne sarme sa prazilukom"
Priprema30 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno130 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 534
  • Pregledi tokom meseca153
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 komad, srednje veličine
  • pirinač - 3/4 šolje
  • ulje - 1 šolja za kafu
  • praziluk - 1 struk
  • so
  • čubar
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo nadev za sarme. Ugrevamo ulje, propržimo sitno iseckan praziluk dok ne omekša, dodajemo pirinač i mešamo dok ne promeni boju.

Posipamo solju, alevom paprikom i sipamo vodu. Kad provri skidamo sa vatre.

Od kiselog kupusa odvajamo listove, očistimo i ako su veliki sečemo na dva dela.

Na list kupusa stavljamo kašiku posnog nadeva i savijamo sarmu.

Poređamo u odgovarajuću posudu, prelivamo čašom vode i malo ulja. Pritiskamo tacnom i kuvamo posne sarme na tihoj vatri dok ne budu gotove.

Serviramo sa ljutom paprikom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar