Klasična testenina Karbonara

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
01/05/2019
"Po aromi ćete je prepoznati, a u neponovljiv ukus ćete se zaljubiti - klasična Karbonara pasta"
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano247
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom sedmice15
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite špagete u šerpu sa posoljenom vodom da se kuvaju.

Odvojte žumanca od 2 jajeta u činiju i umutite ih. Dodajte biber.

Ispržite kockice slanine u suvom tiganju.

Beli luk sitno iseckajte i ispritiskajte ga nožem, da dobijete namaz. Dodajte ga slanini.

Narendajte parmezan i odvojte ga na stranu.

Kada špagete budu skuvane, prebacite ih u tiganj sa slaninom i belim lukom. Dodajte vodu, gde su se špagete kuvale. Dodajte so i biber.

Stavite tiganj na posudu, gde ste spremali špagete i isipajte žumanca unutra. Ona će se stvrdnuti zbog pare. Dobro promešajte i dodajte rendani parmezan.

Servirajte Karbonara testeninu sa krupnim ljuspama parmezana.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar