Način pripreme
Da biste spremili ovu ukusnu testeninu Karbonara, prvo počnite sa pripremom sveže testenine od nabrojanih sastojaka i 200 ml vode.
Lepo promešajte smesu, dobro razvijte testo, nakon čega ga ostavite na sat vremena u frižideru.
Kada ga izvadite iz frižidera, dobro ga premažite maslinovim uljem i razvijte ga u male lopte, napravite od njega ravnomerne trake kako bi moglo da uđe u mašinu za testeninu. Kada napravite trake, malo ih pospite brašnom, kuvaju se minimalno 3-4 minute.
Za sos i slaninu:
Slaninu blago prepržite da ne pregori, pre slanine u tiganj stavite 200 g maslaca, maslinovo ulje i so, nakon što se zagreje, stavite slaninu da se blago preprži, nakon toga stavite testeninu i sipajte 200 ml pavlake, ostavite da se krčka 2-3 minuta i odozgo stavite 1 jaje, nakon čega dobro promešajte.
Ne zaboravite da dobro procedite svežu testeninu, kako ne bi ostalo vode.
Prijatno sa ovom svežom testeninom Karbonara!