Ćuretina sa povrćem i sosom od borovnica

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79603
02/05/2019
"Krhka ćuretina sa slatkim sosom od borovnica - simfonija ukusa i aroma "
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano398
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte ćureći batak u šerpi sa posoljenom vodom. Ne bacajte bujon od kuvanje, da biste ga iskoristili kasnije u sosu.

Isecite paškanat, šargarepe i struk celera na kocke. Usitnite crveni i beli luk.

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju. Osušite skuvani ćureći batak i zapecite ga sa svih strana, dok koža ne postane zlatasta. Dodajte čenove belog luka, listiće sveže majčine dušice i povrće u tiganj sa mesom.

Kuvajte dok se povrće ne izdinsta, a meso karamelizuje. Sipajte crno vino. Dodajte grudvu maslaca, da biste glazirali sos. Sipajte slatko od borovnica i dodajte 2-3 kutlače bujona od kuvanja.

Kuvajte još nekoliko minuta, prelivajući batak sosom. Servirajte oblikujući podlogu od povrća, stavite batak odozgo i prelijte sa sosom od vina.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar