Marinirani crveni luk

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77183
02/05/2019
"Savršen dodatak svakoj salati ili predjelu - aromatičan i hrskav mariniran luk "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano195
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • crveni luk - 3 - 4 glavice
  • balsamiko sirće - 250 ml
  • voda - 250 ml
  • šećer - 2 kašike
  • biber - 1 kašika, u zrnu
  • zvezdasti anis - 2 - 3 komada
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • morska so - 1 kašika
  • majčina dušica - 4 - 5 strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite crveni luk na četvrtine. Stavite u cediljku iznad posude i prelijte vrelom vodom da odstranite oštar ukus.

Za marinadu zagrejte balsamiko sirće i oko 150 ml vode.

Dodajte zrna bibera, lovorov list, anis, šećer i morsku so.

Ostavite smesu na kratko da provri.

Sklonite sa ringle i dodajte još malo vode.

Prebacite luk u teglicu. Dodajte unutra strukova sveže majčine dušice.

Prelijte vrelom marinadom i zatvorite marinirani luk.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar