Način pripreme
Oljuštite luk.
U šerpu sipajte litar sirćeta, 300 ml vode, ubacite nekoliko zrna bibera i lovorove listove. Stavite tečnost da provri. Dodajte luk i blanširajte 3-4 minuta. Izvadite ga iz marinade rešetkastom kašikom.
Ostavite luk da se ohladi.
Pripremite drugu marinadu za prelivanje. U šerpu sipajte 500 ml sirćeta, 150 ml vode, stavite kašiku krupne morske soli i ravnu kašiku šećera.
Stavite da provri na ringli. Poređajte luk u tegle. Stavite po jedan lovorov list i nekoliko zrna bibera. Prelijte kipućom marinadom.
Zatvorite i okrenite tegle poklopcima na dole.
Ostavite marinirani luk da se potpuno ohladi, pre nego što stavite na tamno mesto.
Kiseli marinirani luk možete da spremite sa karamelizovanim šećerom kao garnirung pečenom mesu!
Nek vam je slatko!