Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Šnicle»Teleći stekovi sa pikantnim krompirićima

Teleći stekovi sa pikantnim krompirićima

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367492k99
Teleći stekovi sa pikantnim krompirićima
Fotografije: Hrana za Dushata
4 / 5
02/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Od sada ćemo samo ovako jesti pikantne krompiriće, u društvu telećeg steka - živeli"

Potrebni sastojci

  • za krompir za začinima
  • krompir - 4 - 5 komada
  • ruzmarin - 3 - 4 struka
  • majčina - 3 - 4 struka
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
  • za teletinu sa karamelizovanim lukom
  • teleći stek - 300 g
  • crveni luk - 2 glavice
  • maslac - 30 g
  • limun - 1 komad
  • med - 50 g
  • rukola - 50 g
  • maslinovo ulje - 3 - 4 supene kašike
  • buber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite krompir na kriške, nemojte ih ljuštiti. Stavite ih na list paprika u ravan pleh. Začinite solju i biberom.

Stavote cele strukove majčine dušice i listove ruzmarina u pleh. Izgnječite čenove belog luka i stavite cele u krompir. Obilno prelijte maslinovim uljem i pecite na 200 stepeni 30-40 minuta.

Isecite luk na tanke kriške. Posolite teleći ribić i začinite biberom. Pecite meso u ugrejanom tiganju sa svih strana dok ne dobije boju.

Prebacite luk da se dinsta u teletinu. Stavite kockicu maslaca u tiganj. Ozvadite ribić iz posude i dodajte sok od limuna i med.

Ostavite luk da se karamelizuje. Ostavite teletinu da odstoji 5 minuta, nakon toga isecite po dijagonali na kriške.

Servirajte komade na podlozi od pečenog krompira sa začinima. Ukrasite sa karamelizovanim lukom i pospite svežim listovima rukole.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: