Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Šnicle»Teleći stekovi na roštilju

Teleći stekovi na roštilju

Georgi ChechevGeorgi Chechev
Početnik
865
Teleći stekovi na roštilju1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Zagrejte roštilj, a mi ćemo sa vama podeliti kako da napravite teleće stekove, pa nek vam bude loše"

Potrebni sastojci

  • teleći bonfile - 1, 2 kg
  • sok od limuna - 2 kašike
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo meso od omotača i žila i isečemo na šest telećih šnicli. Začinjavamo ih solju, sokom od limuna i majčinom dušicom i stavljamo ih u frižider u pokrivenu posudu na oko 2 sata.

Nakon što prođe vreme, zagrevamo roštilj i stavljamo šnicle da se peku na blago namazanom roštilju.

Na visokoj temperaturi pečemo naše stekove oko 2 minuta sa svake strane.

Ako želimo da budu srednje ispečeni ostavljamo ih još 2-3 minuta, opet sa svake strane. Ako ipak volimo da su dobro ispečeni, pečemo ih oko 7-8 minuta sa svake strane.

Serviramo gotove i ukusne teleće stekove na roštilju sa krompirom sote ili prženim krompirićima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: