Prženi šaran sa orasima i povrćem

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Новак
5
6
02/05/2019
"Prženi šaran - to je klasika, ali prženi šaran na kanapeu od oraha i povrća - pravo iskušenje "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano50
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Začinite kotlete šarana solju i biberom. Uvaljajte ih u brašno, uklonite suvišne količine, pa ih ispržite u zagrejanom maslinovom ulju.

Pržite orahe u suvom tiganju. Kada dobiju zlatnu boju, dodajte 2 kašike maslinovog ulja i sipajte leblebiju.

Ostavite da se proprži. Za to vreme isecite luk na polumesece. Stavite ga u tiganj da s eprodinsta. Posolite povrće i promešajte.

Očistite paprike od semenki i iseicte na trake. Dodajte i njih u tiganj. Isecite paradajz na kockice.

Dodajte ga zajedno sa paradajz pireom i ostavite smesu da se prži na tihoj vatri nekoliko minuta.

Garnirajte gotovoe kotlete prženog šarana sa povrćem i servirajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar